Yleinen

Uusi aikakausi. #kesäksikuntoon2018

17.07.2017, hullujuoksija

Uusi aikakausi. Nyt on vuoden verran ehkä reilumminkin kerätty massaa ja ryvetty pohjalla. On aika aloittaa uusi aika. Olen nyt käynyt koko kevään ja kesän huoltamassa paikkoja. Hierojan ja kiropraktikon pöydät ovat tulleet tutuiksi. Myös lääkärillä on tullut käytyä jonkun verran. Ihme ja kumma, paikat alkavat olemaan parempaan päin. Useammat kävelylenkit viikossa ja siihen yhdistettynä liikkuvuusharjoitteet ovat luoneet jotain erikoista. Olen ensimmäisiä kertoja päässyt oikeasti treenaamaan. Juoksu on vielä ollut vaillinaista, toki painoa on huimasti liikaa. Uskon kuitenkin itseeni ja treenaamisen taitooni. On ollut suuri helpotus huomata, että paikat alkavat kestämään. Tiedän olevani hullu(juoksija) ja se aiheuttaa haasteita harjoitteluun. Lepo on tärkeä osa kunnollista harjoittelua. Siksi pitkästä aikaa hankin sykemittarin, jolla saan seurattua omaa treenaamista. Haluan varmistaa oman kunnon kohentumisen oikealla tavalla. Nyt kun olen lomalla, olen ajatellut treenaavani mahdollisimman paljon. Siten saan hyvän startin syksyyn. Syksyllä päätavoite on painonpudotus ja peruskunnon kehittäminen tietylle tasolle. Jos kroppa alkaa kestämään juoksua on tuo taso 20km lenkkien juokseminen. Kakkosvaihtoehto on pyörällä yli 70km lenkkejä. Uskon kuitenkin tuohon juoksuun, ensimmäistä kertaa pariin vuoteen. Tänään aion ensimmäistä kertaa kokeilla ainakin jonkinlaista hölkkää. Pyöräily kun jo toimii ainakin parin tunnin edestä. Projekti on saanut jo nimenkin: #kesäksikuntoon2018 . Kannattaa kuvien kera seurata instagramista @hullujuoksija .  Ehkä lyön jossain vaiheessa jopa linkin polarin sivuille seurattavaksi.

 

Lomailusta tuli mieleen. Olimme kiertelemässä kotimaata. Hanko, Raasepori, Fiskars, Lohja ja Helsinki. Keli oli vaihtelevaa mutta maisemat mukavia. Varsinkin Fiskars jätti mieleeni hyvän jäljen. Upeasti entisöityjä paikkoja ja iso pala Suomalaista historiaa. Pystyin mielessäni kuvittelemaan sen vilinän ja vilskeen mitä niillä kaduilla on ollut 1900-luvun alussa. On hienoa kun joku laittaa aikaa, rahaa ja vaivaa jotta jälkipolvet pääsevät nauttimaan vielä pitkään noista hienoista paikoista. Lohjalla olimme ystävien luona kylässä. Oli hienoa päästä ”opettamaan” frisbeegolfin saloja. Tuntui että oppilaatkin olivat tyytyväisiä. Ainakin naurua ja hymyä riitti. Ja ihmettelyä miten tekninen laji onkaan kyseessä. Kelitkin suosivat hienosti. Pääsimme kunnon auringonpaisteessa vielä lenkillekin. Hieman kateellinen olo jäi lenkkimaisemista. Pururata harjun päällä oli todella hieno. Kunto ei kyllä ihan vielä kestä niitä mäkiä.

Nyt on hyvä aloittaa valmistelu lenkkiä varten. Vielä kyllä vanhoilla kengillä. Uudet ovat jo postissa tulossa Suomeen päin. Veikkaus on että kahdessa päivässä briteistä tossut ovat suomessa. Mutta jännitys piilee siinä kuinka kauan posti niitä suomessa kuljettaa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *